Türkiye, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 2 şiddetli depremle sarsıldı.
Asrın afeti toplamda 11 ilde hissedildi ve çok sayıda yıkımlara neden oldu.
40 binin üzerinde can kaybının ve çok sayıda yaralının olduğunu afette, yaralar da sarılmaya başlandı.
Enkaza dönen afet bölgelerinde, depremzedeler için yaşam koşulları oluşturulurken, çadır kentler, konteyner kurulumları için de harekete geçildi.
Bu kapsamda sahada hummalı çalışmalar başlatıldı.
Bakan Kurum sahada
Depremden en çok etkilenen illerden biri de Gaziantep oldu.
Deprem nedeniyle bakanlar, görevlendirildikleri afet bölgelerinde çalışmalarını aralıksız sürdürerek hasar tespit çalışmalarını koordine ediyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Gaziantep’te çalışmaları yakından takip ederek bölgenin kısa sürede iyileşmesi için mücadele ediyor.
32 bin kişilik barınma alanları yapılıyor
Kentte büyük yıkımların olduğu Nurdağı ve İslahiye ilçeleri başta olmak üzere tüm kent genelinde ekipler de canla başla çalışıyor.
Bu kapsamda, bölgede depremzedeler için TOKİ ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü eliyle yapılacak geçici barınma alanlarının yapılması için harekete geçildi.
32 bin 500 kişilik geçici barınma alanlarının kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.
Nurdağı’nda 305 bin metrekareye yapılıyor
Nurdağı ilçesindeki geçici barınma alanı, 2 ayrı kesimde toplam 305 bin metrekare olarak planlandı. 19 bin kişinin yaşam süreceği ve 3 bin 208 birimden oluşan bu alanlarda sosyal donatılar yer alacak.
Altyapıları yapılan, zemin düzleştirme çalışmaları tamamlanan ve konteynerleri getirilen geçici barınma alanlarında inşaatına başlanan tuğladan evler de yükseliyor.
Söz konusu evlerde ilk etabın kısa sürede teslim edilmesi hedefleniyor.
Sosyal imkanlar ve donatılar yer alacak
İslahiye’de ise 2 bin 264 birimin yer aldığı 2 ayrı geçici barınma alanında 13 bin 500 depremzede yaşayacak.
Toplam 190 bin metrekare büyüklüğündeki alanlarda, çocuk oyun ve spor alanları, anaokulu, okul, cami, sosyal tesis ve sağlık tesisi yer alacak.